Home / Bujqësia

Bujqësia

KB Krusha pjesmarrëse në “Anuga 2017”

KB Krusha me prodhimet e veta po merr pjesë në Panairin më të madh ndërkombëtar të industrisë ushqimore“Anuga 2017” i cili po mbahet në Këln të Gjermanisë. Kosova prezantohet për herë të parë me brendin e ri: “Kosovo ready for you (Kosova gati për ju)” dhe slloganin “Kosovo ready for you …

Lexo me shume

KB Krusha fillon eksportin për vitin 2017

KB Krusha sot ka filluar eksportin e parë për vitin 2017. Produktet e përgaditura nga gratë e Krushës do të eksportohen në shtetet perendimore si Zvicërr dhe Gjermani. Ndryshe, KB Krusha është formuar nga gratë e veja të fshatit Krushë e Madhe të Komunës së Rahovecit, të cilat humbën me …

Lexo me shume

Këtë vitë, 50% më pak rrush në Rahovec

Në rajonin vreshtar të Rahovecit, po vazhdon fushata e vjeljes së rrushit. Rahovecianët të cilët merren me kultivimin e rrushit thonë se këtë vit rendimentet llogariten të jenë rreth 50 për qind më të ulëta. Vreshtarët të cilëve ngricat e vonshme pranverore e breshëri ua dëmtoi rrushin, ankohen se askush …

Lexo me shume

“Agrofesta” në Krushë të Madhe

Sot ka filluar festa e perimkulturës “Agrofesta” në fshatin Krushë e Madhe të Komunës së Rahovecit. Gjatë kësaj feste pritet të ekspozohen të gjitha llojet e  perimeve që kultivohen në Komunën e Rahovecit nga fermerë të ndryshëm. Kjo ngjarje organizohet nga OJQ “Perspekiva për Zhvillim Rural”- Krushë e Madhe. Më poshtë …

Lexo me shume

Festa e perimkulturës “ Agrofest”

  Me datë 16 shtator 2017 me fillim në ora 10:00 në fshatin Krushë e Madhe të Komunës së Rahovecit  organizohet  festa e perimkulturës ” Agrofest”. Gjatë kësaj feste do të ekspozohen të gjitha llojet e  perimeve që kultivohen  nga fermerë të ndryshëm. Agjenda e organizimit të festës është kjo: …

Lexo me shume