Home / Komuna jonë / Publikohet “Indeksi i Konkurrueshmërisë së Komunave” Komuna e Rahovecit e dyta në nivel vendi

Publikohet “Indeksi i Konkurrueshmërisë së Komunave” Komuna e Rahovecit e dyta në nivel vendi

Studimi MCI USAID është prezantuar dje në Prishtinë dhe në bazë të këtij indeksi për qeverisje komunale të 38 komunave të Republikës së Kosovës,  Komuna e Rahovecit vazhdon të ketë suksese të njëpasnjëshme dhe kësaj radhe renditet në vendin e dytë në nivel vendi.

Bazuar në rezultatet e publikuara, kjo arritje ka të bëjë me vlerësimin e qeverisjes lokale në bazë të ambientit përkrahës për zhvillim të bizneseve. Gjetjet janë të bazuara në anketën e bërë me 3350 biznese nga të gjitha komunat.  Certifikatën për vendin e dytë në nivel vendi, për Komunën e Rahovecit  e ka pranuar Artan Asllani, drejtor i Drejtorisë për Ekonomi, Zhvillim dhe Turizëm.

Tryeza e organizuar nga USAID-I Amerikan, me që rast është prezantuar studimi “Indeksi i Konkurrueshmërisë së Komunave , ka shënuar një hap të rëndësishëm në misionin e projektit (MCI) në Kosovë, për të përqendruar diskutimin publik dhe politik bërjen në nivel lokal.

 

About admin

Check Also

Nis gjobitja e personave që hedhin mbeturina aty ku është e ndaluar.

Që nga data 21 maj 2018, drejtoria për  Punë Inspektuese në Komunën e Rahovecit, përkatësisht inspektorët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *