Home / Komuna jonë / Në kuadër të “Javës së Heronjëve dhe Dëshmorëve në Komunën e Rahovecit” do të mbahet marshi i Trupave të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) .

Në kuadër të “Javës së Heronjëve dhe Dëshmorëve në Komunën e Rahovecit” do të mbahet marshi i Trupave të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) .

 

Nga 5 maji do të mbahet “Java e heronjëve dhe dëshmorëve të Komunës së Rahovecit”, me ç’rast do të organizohen manifestime të shumta kulturore e sportive.

Aktivitetet organizohen nën përkujdesjen e kryetarit të komunës së Rahovecit, Smajl Latifi në bashkëpunim me OVL e UÇK-së në Rahovec dhe këshillin organizues të festivalit “Anadrinia Jehon 2018”.

            Agjenda:

            ·         5 maj 2018, “Dita e Dëshmorëve të Kombit” ( homazhe në varrezat e dëshmorëve në                                      Rahovec), ora09:00

·         6 maj 2018, Fillimi i garave në futboll të vogël ( ndeshja e parë Veteranët – Komuna) në orën 18:00.

·         7 maj 2018, Fillimi i garave sportive.

·         8 maj 2018, Mbjellja e 12 drunjëve dekorativ në Kompleksin Përkujtimor në Gradish në orën 10:00.

·         9 maj 2018, vazhdimi i garave sportive.

·         10 maj 2018, Marshimi i FSK-së.

·         11 maj 2018, Kollazh poetik për dëshmorët në sallën e Qendrës Kulturore “Mensur Zyberaj”  në orën 12:00.

·         11,12,13 maj, Festivali Tradicional, Kombëtar i Folklorit “Anadrinia Jehon 2018”.

·         12 maj 2018, Homazhe në vendrëniet e dëshmorëve nga ora 09:00, zbulimi i pllakave përkujtimore në fshatin Ratkoc në orën 11:30 si dhe Akademia përkujtimore mbahet në Qendrën  e Kulturës “Mensur Zyberaj”  në ora 14:00.

 

 

About admin

Check Also

Nis gjobitja e personave që hedhin mbeturina aty ku është e ndaluar.

Që nga data 21 maj 2018, drejtoria për  Punë Inspektuese në Komunën e Rahovecit, përkatësisht inspektorët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *