Home / Komuna jonë / “Mentaliteti” problem kryesor në Komunën e Rahovecit

“Mentaliteti” problem kryesor në Komunën e Rahovecit

Në një debat të organizuar nga OJQ Rrjeti   Qeliza  me temën  “Agjendat e barazisë gjinore në demokracinë lokale” me kandidatët për asambleistë të Kuvendit komunal si problem kryesor në Komunën e Rahovecit u cek se mbetët mentaliteti në shumë familje.

Kandidatët për asambleistë e shohim si problem më kryesor mentalitetin në Komunën e Rahovecit për të cilin problem u tha që do të mundohen ta ndryshojnë gjatë mandatit të ardhshëm.

Debati kishte për  qëllim që këshilltarët ti adresojë sfidat e arritjes së baraziz gjinore në komunë; problemet që i kanë identifikura para dhe gjatë kandidimit; Si dhe sa do angazhohen në përmisimin e gjendjes së punësimit, arsimit, shëndetësis, kultures etj.

Në këtë debat u bisedua edhe për tema të tjera si: Emancipi i femrave, martesat e hershme, personat me nevoja të veçanta, dhuna në famijle, të dhunuarat gjatë luftѱs, për të cilat secili përfaqsues I subjekteve politike tregoi për programin e tyre qeverisës për këto tema.

Të pranishëm ishin përfaqësues të subjekteve politike si: VV,PDK, LDK,AAK,NISMA dhe shoqata joqeveritare të Komunës së Rahovecit.

About admin

Check Also

Nis gjobitja e personave që hedhin mbeturina aty ku është e ndaluar.

Që nga data 21 maj 2018, drejtoria për  Punë Inspektuese në Komunën e Rahovecit, përkatësisht inspektorët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *